10’un hikayesi!

10’un hikayesi!
Brezilya’da Goulart ve Renato Augusto’yu takibe alan ancak yüksek bonservis bedelleri nedeniyle geri adım atan Beşiktaş, River Plate’in 10 numarası Manuel Lanzini’yi bitiriyor

HTSPOR/Kartal YİĞİT

Diego’nun F.Bahçe’ye kaptırılmasının ardından Beşiktaş’taki tek soru şu: 10 numara kim olacak? Siyah-Beyazlı yönetim bu konuda tüm yetkiyi Futbol Genel Direktörü Önder Özen’e vermiş, Güney Amerika seferine çıkan Özen hazırladığı geniş bir raporla İstanbul’a dönmüştü. Peki o raporda neler var, Özen’in izlediği isimler kimler? HABERTÜRK, o raporun detaylarına ulaştı. Gelin “Brezilya dosyasına” isim isim göz atalım:

RİCARDO GOULART: Özen’in ilk durağı Brezilya’ydı… Burada önce Cruzeiro’nun 10 numarası Goulart’ı takibe alan Beşiktaş Futbol Direktörü, ‘Rambo’ lakaplı yıldıza tam not verdi. Ancak 23 yaşındaki oyuncunun bonservis bedelinin 10 milyon Euro düzeyinde olması transferi sıkıntıya soktu. Geçen sezon Brezilya Ligi’nde 33 maçta 10 gol, 5 asistle oynayan Goulart askıya alındı.

RENATO AUGUSTO: 4.5 yıl Bayer Leverkusen’de forma giydikten sonra Corinthians’a transfer olan Augusto, Özen’in izlediği ikinci isimdi. Corinthians’ın ocak ayında bonservisinin %50’sine 3.5 milyon Euro ödediği 24 yaşındaki maestro için ‘kiralama formülü’ üzerinde duruldu. Ancak Corinthians bu teklife sıcak bakmadı. Bonservis için istenen toplam rakam da 10 milyon Euro olunca, transfer gerçekleşmedi.

MANUEL LANZİNİ: Brezilya’dan Arjantin’e geçen Önder Özen, geçen yıl da izleyip hayran kaldığı Lanzini için tribündeydi. 21 yaşındaki ‘Mücevher’ lakaplı yıldız için “Müthiş bir potansiyel” yorumunu yapan Özen’in, River Plate’in yaşadığı ekonomik krizin de etkisiyle bu transferi bitirmeye çok yaklaştığı öğrenildi. Arjantin ekibinin 10 milyon dolardan (7.3 milyon Euro) kapıyı açtığı, Özen’in bu rakamı biraz düşürdüğü ve transferi noktalamaya yaklaştığı belirtiliyor. 1.69’luk 10 numara, Güney Amerika’nın en parlak yetenekleri arasında gösteriliyor. Lanzini daha önce Roma, Lazio, Dortmund gibi kulüplerin de takibine girmişti.

“KIPIR KIPIR, YETENEKLİ”
Önder Özen transferle ilgili, “Biz çalışmalarımızı yaptık. Sanırım 10 gün içinde en azından 1-2 isimle imza aşamasına geliriz. Özellikle santrfor arkasındaki üç pozisyon için biri epeyce bilinen, diğer ikisi epeyce bilinecek olan, önümüzdeki senelerde Beşiktaş taraftarının çok beğeneceğini umduğum kıpır kıpır, hareketli, yetenekli oyuncularla temas halindeyiz” dedi.

Başa dön tuşu