Fenerbahçe’den ‘dev’ atak!

Fenerbahçe'den 'dev' atak!
Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde olmak isteyen Sarı-Lacivertliler, konuyu İsviçre Federal Mahkemesi’ne taşıdı

HTSPOR / Ahmet Selim KUL

3 Temmuz sürecinde yaşananların ardından UEFA’nın 2 yıl Avrupa kupalarından men ettiği F.Bahçe Kulübü, CAS’ın da bu kararı onamasının ardından beklenen hamleyi yaptı…

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde olmaları gerektiğini savunan Sarı-Lacivertliler, İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurdu. F.Bahçe’nin CAS gerekçeli kararındaki lehine olan yorum ve paragrafları dilekçeye koyduğu ve Federal Mahkeme’ye başvuru şartlarından “Kamu düzeni” maddesinden faydalanarak başvuruda bulunduğu kaydedildi.

UEFA’nın söz konusu maçlarla ilgili yargılama yapmaya yetkisi olmadığı iddia edilerek, yürütmenin durdurulması talep edildi.

‘YANLIŞ UYGULAMA YAPILDI’
İsviçre Federal Mahkemesi’ne verilen başvuru dilekçesinde ayrıca CAS’ın gerekçeli kararından yola çıkılarak “yalan beyan” nedeniyle verilen 1 yıllık men cezasında uygulamada yanlışlık yapıldığına değinildi.

CAS gerekçesinde hakimlerin, “UEFA 1 yıl şike, 1 yıl da yalan beyandan olmak üzere kulübe 2 yıl ceza verdi. Bu cezanın yalan beyanla ilgili kısmındaki uygulama yanlış. Ancak teşebbüs durumunda da 2 yıllık ceza verilebilir” şeklinde görüş belirterek cezayı onadığı ifade edildi. Bilindiği gibi CAS, 4 maçta şike tespitini kendi gerekçesiyle 4 maçta teşebbüse çevirmişti.

F.Bahçe Kulübü, UEFA’nın yerel ligdeki maçlarla ilgili yargılama yapıp yapamayacağı konusunda 1’e 2 çoğunluk sağlanarak karar alınması da Federal Mahkeme’ye taşıdı. Bu konuda fikir ayrılığı yaşandığını belirten kulüp, bu durumun kendi lehine bir gelişme olduğunu düşünüyor. Öte yandan F.Bahçe, Federal Mahkeme’nin yanı sıra UEFA’ya da gerekçeli kararla gidecek.

F.Bahçe, “Bize 2 yıl cezanın 1’ini yalan beyandan vermiştiniz. Ancak CAS, yalan beyandan cezanın verilemeyeceğini belirtti. Bizim cezamızı 1 yıla düşürün” diyerek kararda düzeltme isteyecek. Sarı-Lacivertliler, UEFA’nın yerel liglere karışma yetkisi olmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasını istedi. Yalan beyandan alınan 1 yıllık cezada uygulamanın yanlış yapıldığına da dilekçede yer verildi.

Başa dön tuşu