"Bülent Yıldırım’ın tek hatası…"

"Bülent Yıldırım'ın tek hatası..."
HTSPOR Yazarı Bülent Yavuz, Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçını ve hakem Bülent Yıldırım’ın performansını değerlendirdi…

“Galatasaray’ın mağlup olmasından sonra ikinci sıraya yükselebilmek için Beşiktaş, Akhisar mücadelesine son derece hırslı, istekli ve arzulu başladı. İlk 10 dakikada maçı kopararak rahatladı. Müsabakanın 90 dakikasında hp kontrolü elinde bulundurdu. Oyunu istediği gibi yönlendirdi. Ve neticesinde de bir gol atarak müsabakada 3-0 galip ayrıldı.

Bu maçta görev yapan hakem Bülent Yıldırım, bu sezonun en formda hakemlerinden biri. Maçtaki yönetim tarzı, fevkalade güzeldi. Oyuncularla iyi iletişim kurdu, pozisyonlara hep yakın olarak doğru kararlar verdi. Kısa zamanda da saygın bir atmosfer yaratarak güven telkin etti.

Ancak müsabakanın sonlarında kanaatimce duygusal bir karara da imza attı. Motta gole giderken, Akhisar kalecisinin net müdahalesiyle karşılaştı. Bu bariz bir gol şansının da aynı zamanda engellenmesiydi. Son derece başarılı bir müsabaka yöneten hakem Bülent Yıldırım, kaleciyi normal oyun kuralları içerisinde değerlendirerek autu işaret etti.  Oysa ki Beşiktaş lehine serbest vuruş verip Akhisar kalecisi Emrah’ı kırmızı kartla atması gerekirdi. Dedim ya maç nasıl olsa 3-0 Beşiktaş lehine, zaman zaman böyle duygusal anları hakemler yaşayabilirler ama oyun kuralları gereğince de hakemlikte duygusallığa da yer olmadığını buradan Bülent Yıldırım’a hatırlatmak isterim.”

Başa dön tuşu