“Daha iyi olacağım”

Galatasaray’ın genç oyuncuları Emre Çolak ve Eray İşcan basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Galatasaray'ın genç oyuncuları Emre Çolak ve Eray İşcan basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Emre Çolak, geçen sezon performans olarak beklentilerin altında kaldığını ancak yeni sezonda beklentilere karşılık vermek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Emre, geçen sezon kendisine yönelik beklentilerin altında kaldığını ve bunun farkında olduğunu belirterek, “Hocamla konuşmamda bunu o da söyledi, bu sene benden daha çok şey bekliyor. Bunun için gereken çalışmaları yapıyoruz. İnşallah takıma bu sene çok daha iyi şeyler verebilirim” diye konuştu.

Kamp ortamının ve tesislerin çok iyi olduğunu ifade eden Emre, yorucu ama keyifli bir çalışma dönemi geçirdiklerini kaydetti.

22 yaşındaki Emre, geçen sezonki performansıyla ilgili bir soruya, “Ben de istediğimin yarısını bile veremedim. Ama bu da oynayıp oynamamayla ilgili çünkü geçen sene, önceki yıl gibi çok fırsat gelmedi. Ama geldiğinde de yine elimden geleni yapmaya çalıştım, takıma katkı yaptığımı düşünüyorum” yanıtını verdi.

Yabancı kontenjanıyla ilgili uygulamanın kendisine daha fazla forma şansı getirip getirmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine Emre, “Yabancı kontenjanı zaten bizim için sorun değil. Çünkü biz çalışmaya devam ediyorduk, yine şans geldiğinde oynamaya çalışıyorduk. Belki bu sene daha fazla şans gelir. Dediğim gibi bu bizim elimizde, çok sayıda Türk oyuncu da var. Belki yine pek fazla şans gelmeyebilir ama geldiğinde iyi değerlendirip, formayı bırakmamaya çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“UZUN SÜRE GALATASARAY’DA KALMAK İSTİYORUM”
Transfer döneminde takasta kullanılacağına dair haberleri duyduğunu dile getiren Emre, imkan verildiği sürece görevini yapmaya çalışacağını ve uzun süre sarı-kırmızılı takımda kalmak istediğini söyledi.

Emre, eksikleriyle ilgili bir soruyu ise “En fazla eksiğimin olduğu yer vücudumla ilgili, kuvvet sorunumla ilgili. A takıma çıktığımdan beri bunun farkındayım. Eksikliğini maçlarda görüyorum, hissediyorum. Hocamızla da konuştum, Scott bana özel bir program verecek, onunla da çalışmaya başlayacağız” şeklinde yanıtladı.

ERAY İŞCAN
Eray İşcan, kaleci antrenörü Claudio Taffarel ile çalışmaya başladıktan sonra büyük bir gelişme kaydettiğini ve bu sene daha çok forma beklediğini söyledi.

Antrenör Taffarel ile çalışmaya başladığı dönemde çok eksikleri olduğunu belirten Eray, “Bunun farkındaydım ama Taffarel ile çalışmaya başladıktan sonra inanılmaz bir gelişme kaydettim. Bunun tek nedeninin Taffarel olduğunu düşünüyorum. Yavaş yavaş ikinci yarı kadroya girmeye başladım, ondan sonra da hiç kadrodan çıkmadım. Fatih hoca da bana güvenini gösterdi. İnşallah bu sene daha çok forma şansı bekliyorum” diye konuştu.

21 yaşındaki file bekçisi, beklentinin kendisi üzerinde nasıl bir etki oluşturacağı yönündeki bir soru üzerine şunları kaydetti:

“Daha da hırslandırdı tabii ki ama Muslera gibi bir kalecinin arkasında bekliyorsanız, kaleye geçmek için ondan daha iyi olmanız lazım. Muslera gibi bir kalecinin arkasında şansım çok az diye düşünüyorum. Ben çalışmama bakıyorum, ondan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum, Taffarel’den birşeyler öğrenmeye çalışıyorum, tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.”

Kalecilikte yaş faktörünün önemli olduğuna dikkati çeken Eray, teknik direktör Fatih Terim’in şans verdiği takdirde elinden gelenin en iyisini yapacağını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu