TFF yönetimi ibra edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu, 298 delegeden 207’sinin katılımıyla Ankara’da gerçekleşti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu Ankara'da başladı

Foto Galeri


TFF Mali Genel Kurulu başladı
Galeriye gitmek için tıklayınız

JW Marriott Hotel’de yapılan mali genel kurula TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü Lütfi Arıboğan ve çok sayıda kulüp başkan ve yöneticisi katıldı.

Eskişehirspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal’ın başkanlığını yaptığı divan kurulunun belirlenmesinin ardında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla genel kurul açıldı. Genel kurul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ardından gündemin diğer maddelerinin görüşülmesiyle devam edildi.

YILDIRIM DEMİRÖREN KONUŞTU
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Yıldırım Demirören, ”2023 yılında 100. yaşımızı kutlayacağız. 100. yılını dünyanın zirvesinde kutlayan bir milli takım yaratmak istiyoruz” dedi. Demirören, JW Marriott Hotel’de yapılan olağan mali genel kurulda yaptığı konuşmada, genel kurullarda yapılan fikir alışverişlerin ve tespitlerin kendilerini yönelendirmede büyük önem taşıdığını söyledi.

Demirören, 20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası’nın 2020 olimpiyatlarını İstanbul’un alabilmesi için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, “Yarının yıldızları, Türkiye’de vitrine çıkacak. TFF olarak biz organizasyona hazırız. Uluslarası arenada kalıcı başarılarda bulunmak için yatırımlarda bulunmak kaçınılmaz. Şanslı bir dönemdeyiz. Hiçbir dönemde hükümet, aynı anda yapımına başlamamıştır” ifadelerini kullandı.

“UEFA SIRALAMASINDA 10. DURUMDAYIZ”
Türk futbolunun kalbinin Riva Tesisleri’nde atacağını vurgulayan Demirören, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mili takımımız artık otel köşelerinde değil kendi tesislerinde kamp yapacak. 2020 Dünya Kupası Katar’da yapılacak. Bu tesisler hizmete girdikten sonra altyapımız daha kaliteli olacaktır. Uluslararası arenada gelecekte çok daha kalıcı başarılara imza atacağız. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynarken, Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi’nde final kapısından döndü. UEFA sıralamasında 10. durumdayız. Yeni sezonda bu puanın daha da artmasını bekliyoruz.”

“NEDEN DÜNYA KUPASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYALIM?”
Demirören, A Milli Futbol Takımı’nın ise beklenen performansın altında kaldığını dile getirerek, “2014 Dünya Kupası’na katılmamız büyük ölçüde zorlaştı. Neden bir dünya kupasına ev sahipliği yapmayalım? 2020 Olimpiyatları’na aday ülke, dünya kupasını da gerçekleştirebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Hakemlerin performanslarına da değinen Demirören, şöyle konuştu:
“Hakemlerimiz çok iyi bir sınav verdi. Uluslararası arenada bizleri mutlu ettiler. FIFA ve UEFA organizayonlarında 229 kez hakemlerimize görev verildi. Üç sezon öncesinde bu rakam 138 ile sınırlı kalmıştı. Altı hakemli sistemi önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda uygulamaya başlayacağız. Bu uygulama, hakem hataları daha da minimilize edecektir.”

Kendisine yoğun eleştiriler yapıldığının altını çizen Demirören, “TFF, 2009-2010 sezonunda 16 milyon lira, 2010-2011 sezonunda ise 6 milyon lira zarar etmiştir. Son üç ay başkanlığını yaptığım geçen sezon ise 7 milyon lira kar elde ettik. Bu sezonu da 32 milyon lira karla açıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

TFF Genel Kurulu faaliyet raporu, üyelerin isteğiyle okunmadı…

HACIOSMANOĞLU: FUTBOLUN SORUNU AHLAK VE ADALET
Genel Kurul’da bir konuşma yapan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Genel kurullarda futbolun sorunları konuşulmuyor. Futbolun asıl sorunu ahlak ve adalet. Dernekler yasasına göre yönetiliyoruz. İnsanlar yönetime girebilmek için yoğun çaba gösteriyor nedeni ise menfaat” diyerek şöyle devam etti:

“18 KULÜBÜN VEBALİ VARDIR”
“Kulüplerde kalıcı olmanız için başarılı olmanız gerekir. Gerçekleri çıkar kaygısından dolayı kamuoyuna söyleyemiyoruz. Geleceğe temiz futbol bırakacaksak, adaletli olmalıyız. Türk futbolunu yönetecek ahlaklı başkanlar lazım. Yasa çıkmış, suçlular bulunmuş ama mecliste yasa refüze edilmiştir. 18 kulübün vebali vardır. Sağır sultan bile olayları duydu. Ben resmen utandım. Sadece beni değil tüm namuslu Türk vatandaşlarını da utandırmıştır.”

“2011’DE HIRSIZLAR RADARA YAKALANDI”
“Adalet yoksa bizim burada durmamızın anlamı yok. 2011’de hırsızlar radara yakalandı. Kişiler kendi güçlerini değil kulüplerin gücünü kullanmaktadır, bunlar zavallı insanlardır. Federasyon olarak emek hırsızlarının yanında mısınız? Namussuz insanlardan yana mı olacaksınız?”

USTA’DAN TFF’YE: “GÖREVİNİZİ BIRAKIN”
Trabzonspor delegesi İbrahim Usta ise yaptığı kısa konuşmada, Trabzonspor’un kupasının elinden alındığını hatırlatarak, “Futbol tarihinin en başarısız federasyonudur. En kısa zamanda eğer namuslu insanlarsa istifa etmesi lazımdır. Emek hırsızlarını koruyan bir futbol federasyonu vardır. Türk futbolunun size güveni bitmiştir. Görevinizi bırakın ve güven tazeleyin.” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi mali açıdan ibra edildi.

DEMİRÖREN’DEN SERT YANIT
Eski TFF Başkanı Kemal Ulusu “Yıldırım Demirören neden maçlara, statlara gitmiyor” dedi. Demirören gülerek yanıt verdi.  TFF Başkanı Yıldırım Demirören, hakkında yapılan eleştirilere sert cevap verdi.

Demirören kurulda salonu terk edip gidenlere eleştirilerde bulunularak, “Ben ilk başta herkese teşekkür etmek istiyorum. Benim ve federasyonun gücü burada kalan arkadaşlar, burayı terk edip gidenler değil. Onlar adam konuşturup; konuşturdukları adam da federasyonun parasını alıp 3 ay Bodrum’da tatil yapan Kemal Başkan” dedi.

“FEDERASYON ŞOV İŞİ DEĞİLDİR”
TFF Başkanı Dermirören, maçları küçük büyük diye ayırmadan tüm maçlara gidilip destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ben her Beşiktaş maçına giderim. Her Trabzon ve Fener maçına giderim. Türkiye tarihinde U14 finaline giden ilk başkanım. Büyük maçlara gitmekle bir şey olmuyor. Bizim derdimiz alt yapı. Bu alt yapıyı da beraber çözeceğiz. Federasyon şov işi değildir. Federasyon burada adam konuşturmak değildir. Futbolun baştan aşağıya temizlenmesi lazım. Temizlenmesi gerekenler zaten gittiler. Önce onlar temizlenecekler. Bu kadar basit değil bu işler. Benim ve arkadaşlarımın veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Biz federasyon olarak UEFA’dan Türkiye’ye gelecek bir şey var mı diye sorarız. Türkiye’ye gelen ceza var mı diye sorarız. Türk futbolu ile Türkiye Futbol Federasyonu ilgilenir. Diğerleri kulüplerin kendi davalarıdır. Biz taraf olamayız. Kulüpler haklarını savunurlar ya da savunamazlar, cezalarını alırlar veya alamazlar. Bizi uzaktan yakından ilgilendirmez. Yeter ki Türk futboluna bir şey gelmesin” diye konuştu.

YENİ BÜTÇE 307 MİLYON LİRA
Yapılan konuşmaların ardından Genel Kurul’da TFF Başkanlarının, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun 01.06.2012 – 31.05.2013 Dönemi, Hesap ve Faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı ibra edildi. 01.06.2013 – 31.05.2014 Dönemi Bütçe Tasarısı ile Talimatı ve Bütçe Uygulama Esasları görüşülerek 307 milyon 72 bin 332 TL’lik TFF Bütçesi kabul edildi. Gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak için Yönetim Kurulu’na yetki verildi. Yönetim Kurulu’na taşınmaz alımı ve satımı, ayni haklar tesisi için yetki verildi.

HAKYEMEZ: “TÜRK SPORUNUN ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDECEĞİ MUHAKKAK”
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı’ndan Türk sporunun önemli kazanımlar elde edeceğini söyledi. Hakyemez, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, futbolun en önemli spor dallardan birisi olduğunu belirterek, “Böylesine tutkuyla bağlanılan futbolda güzel şeyler yaşanmasının yanı sıra istemediğimiz olaylara da şahit oluyoruz. Dün başlayan ve bugün devam eden Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı’nı düzenliyoruz. Bu çalıştaydan, Türk sporunun önemli kazanımlar elde edeceği muhakkak” diye konuştu.

Türkiye’nin uluslararası anlamda çok önemli iki önemli organizasyonu gerçekleştirdiğinin altını çizen Hakyemez, şunları kaydetti:
“Mersin’de gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları, sonrasında FIFA 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası, ülkemiz ev sahipliğinde yapılacak. 718 spor yatırımın inşaaları devam etmektedir. Bu kadar tesis elinde olan bir ülkenin sporda kalkınacağına eminiz.

Onsekiz ayda 52 tesisi Türk sporunun hizmetine sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı hizmetlerine devam edecektir. Bütün bu hazırlıkların esas noktası 7 Eylül’de oylanacak. Bizim büyük bir azimle istediğimiz, 2020 İstanbul Olimpiyatları’nın alınmasına vesile olması.”

Başa dön tuşu