Lizbon’da bitti

Başkan Aziz Yıldırım’ın, Lizbon’daki Benfica maçı öncesinde yıldız oyuncunun menajeri Jorge Mendes ile buluşup transferi bitirdiği ortaya çıktı

Fenerbahçe sonunda Bruno Alves’e kavuştu...

HTSPOR / Ahmet Selim KUL

Fenerbahçe sonunda Bruno Alves’e kavuştu… Geride kalan sezonda özellikle savunmanın göbeğinde büyük sıkıntılar yaşayan Sarı-Lacivertliler, yeni dönemde aynı sorunlarla karşılaşmamak için uzun süredir kaliteli bir isim arayışındaydı. Bu sorunu gidermeyi kafasına koyan başkan Aziz Yıldırım, o dönemde teknik direktör Aykut Kocaman ile de görüşerek belirlenen isimlerle temasa geçmeye başlamıştı. Bu isimlerden biri de Zenit’in Portikizli yıldızı Bruno Alves’ti. 2010 yılında 22 milyon Euro gibi müthiş bir para karşılığında Rusya’nın Zenit takımına transfer olan Alves için görüşmeleri bizzat başkan Aziz Yıldırım yönetti. Yıldırım, Alves’in ünlü menajeri Jorge Mendes ile Benfica ile oynanan UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçı öncesinde Lizbon’da buluşup şartları konuştu. Pazarlıklar sonucunda yıldız futbolcu da Fenerbahçe’ye yeşil ışık yakınca daha o günden Alves için prensip anlaşmasına varılmış oldu.

‘ŞİMDİ MİLLİ TAKIM’
Başkan Aziz Yıldırım ve kurmayları daha sonra Bruno Alves için kulübü Zenit ile her konuda anlaşma sağladı. Ardından yıldız oyuncu ile de yapılan görüşmelerde son pürüzler giderilerek imzalar atıldı ve resmi açıklama dün gece geç saatlerde resmi internet sitesinden yapıldı. Portekiz Milli Takımı’nda bulunduğu için konuşmaktan kaçınan Bruno Alves ise yaptığı açıklamada, “Şu anda milli takımdayım ve önümüzde Rusya maçımız var. Fenerbahçe’yi daha sonra konuşacağız” dedi.

Başa dön tuşu