Yanal’dan G.Saray yorumu

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, pozitif futbol oynamaya gayret ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

”Bireysel hatalarımızın çok olduğu haftalar yaşıyoruz. Tello’nun atıldığı pozisyon, onun gibi bir oyuncu için büyük bir handikap. O durumu avantaja çevirdik ama sonuca gidemedik ve son dakikada penaltı golü ile berabere kaldık. Her seferinde yukarıda kalacak maçlar oynadık ancak kazanmayı başaramadık. Bu durumu kırmak gerekiyor.”

Takım olarak eksiklerinin bulunduğunu kaydeden Yanal, ”Her ne kadar oyuncularımla ilgili açıklamalarda bulunsam da bunun sorumlusu benim. Bütün işin başında olan kişi benim ve bunu uygulatmalıyım. Bunu uygulatacak ortamımız da var. Zaman zaman bunu elden kaçırıyorsak nedenlerini bulup, daha da iyi yapmalıyız. Bunun çözümlerinden birisi de takımın içindeki rekabeti oluşturmak” ifadelerini kullandı.

”Galatasaray’ın kadrosu heyecanlandırıyor”
Spor Toto Süper Lig’de gelecek hafta oynayacakları Galatasaray maçı hakkında da konuşan Ersun Yanal, sarı-kırmızılı takımın hücum hattının heyecan verici olduğunu söyledi.

Galatasaray maçından önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacaklarını hatırlatan Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Galatasaray’ın Avrupa’da başarılı olmasını yürekten temenni ediyorum. Alacakları başarılar ülke puanı için de çok önemli. Galatasaray’ın nasıl futbol oynadığını veya nasıl bir futbol oynayacağı hakkında fikir yürütemem. Hücum yönü zengin bir takım gibi gözüküyor. Oyuncuların şöhreti dışarıdan bakınca oldukça heyecanlandırıyor. Şu anda hem ligde, hem de Avrupa kupalarında istediklerini alıyorlar. Schalke 04 maçı burada ne kadar 1-1 bitse de deplasmandaki maçta Galatasaray’ı daha şanslı görüyorum. Umarım yaptıkları yatırımların karşılığını alırlar. Bizim tarafa baktığımızda ise her rakibe göre aynı oynuyoruz. Galatasaray maçında da aynı oyunumuzu oynayacağız.”

Sarı-kırmızılı takımın Drogba transferinin sadece futbol için yapılmadığını düşündüğünü anlatan Ersun Yanal, şu değerlendirmede bulundu:

”Transferler sadece bir oyun için yapılmıyor. Böyle transferlerin yapılmasında birçok neden vardır. Drogba, sonuçta dünyaya mal olmuş ve dünyanın önemli starlarından birisi. Galatasaray’ın sadece futbol için kendisini transfer ettiğini düşünmüyorum. Arenayı da dolduruyorlar. Güzel bir seyirci kitlesi de var. Tabi ben Galatasaray’ın iç dinamiklerine etki edecek durumda değilim. Bu konuda çok yetkili ve önemli insanlar var. Bu konuda da çok başarılılar. Galatasaray Kulübü çok daha üst düzeyde bunu planlayacak kadar büyük bir kulüp. Bu durum sportif başarı ile birleştiğinde daha iyi yerlere gelineceğine inanıyorum.”

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Veysel Sarı ve Akaminko ise, son dakikada yedikleri penaltı golü sonucunda aldıkları 1 puanın morallerini bozduğunu ve önlerindeki maçlarda bunu telafi etmek istediklerini söyledi.

Başa dön tuşu