Çalımbay’dan zeytin dalı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yapacakları zorlu maçlar öncesinde, taraftarları takıma destek vermeye çağırdı.

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasındaki Orduspor karşılaşmasını kazanarak, önemli bir avantaj elde ettiklerini ancak ligde her şeyin bitmediğini ve final niteliğinde 7 maç oynayacaklarını belirtti.

Orduspor maçında bazı taraftarların kendisine ve savunma oyuncusu Hayrettin Yerlikaya’ya yönelik tepkilerine değinen Çalımbay, ”Sivasspor’a nice teknik direktörler, futbolcular, yöneticiler gelip gitti. Herkes gitti ama Sivasspor hala burada. Buradan herkes gelir gider, kalan kulüptür. Bu nedenle herkesin, takımına sahip çıkması gerekiyor. Maç bitmeden kimsenin desteğini çekmemesi gerekiyor” diye konuştu.

Çalımbay, Orduspor karşılaşmasının ardından yaptıkları açıklamalarla kendisine destek veren kulüp yöneticilerine teşekkür ederek, Sivasspor’un menfaati için ne gerekiyorsa onu yapacağını söyledi.

Kötü günlerde taraftara ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Çalımbay, ”Taraftar, kötü gün dostudur. Taraftarın desteğiyle bir yerlere geliriz. Onların da bu desteği kesmemesi gerekiyor. Hiç kimseye kırgın değilim” dedi.

Ligde final niteliğindeki 7 karşılaşmanın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Trabzonspor ile önemli maçlara çıkacaklarını belirten Çalımbay, kupada finale yükselmek istediklerini ifade ederek, ”Onun için de taraftarlar, yöneticiler ve futbolcuların mutlaka kenetlenmesi, herkesin takıma sahip çıkması gerekiyor. Hakikaten taraftara çok ihtiyacımız var. Taraftarımızın, bütün oyuncularımızı bağrına basmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Çalımbay, Eskişehirspor ile hafta sonu deplasmanda yapacakları maça hazır olduklarını, bu karşılaşmada galibiyetten başka şey düşünmediklerini söyledi.

Öte yandan, Sivasspor, Eskişehirspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı idmanla sürdürdü. Antrenmana, Sercan Yıldırım ve Aatif Chahechouhe katılmadı.

Takıma moral vermek amacıyla tesislere gelen Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu ve beraberindeki personel, Çalımbay ve Yerlikaya’ya çiçek takdim etti.

Başa dön tuşu