Teşekkürler Filenin Aslanları

Teşekkürler Filenin Aslanları
FIVB Erkekler Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’nde Küba’ya 3-2 mağlup olan Millilerimiz tarihinde ilk kez katıldığı organizasyonda 2. oldu

Türkiye: 2 – Küba: 3

Salon: Cengiz Göllü
Hakemler: İbrahim Mohd Ahmed Al Naama (Katar), Schürmann Philippe (Liechtenstein)

Türkiye: Turgay Doğan, Arslan Ekşi, Metin Toy, Baturalp Burak Güngör, Emre Batur, Emin Gök (Hasan Yeşilbudak, Yasin Aydın, Güneş Faik Samet, Tomi Coskovic, Ufuk Minici, Yiğit Gülmezoğlu)
Küba: Jimenez, Macias, Cepeda, Fiel, Mesa, Uriarte (Garcia, Gutierrez, Hernandez, Alfonso, Osoria, Gonzalez)

Setler: 26-24, 19-25, 25-20, 21-25, 14-16
Süre: 128 dakika (29, 27, 27, 28, 17)

Türkiye’nin ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen 2014 Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Erkekler Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’nde Türkiye’yi 3-2 mağlup eden Küba, şampiyon oldu. Türkiye ise tarihinde ilk kez kaldığı organizasyonda ikinciliği elde etti.

Karşılaşmanın ilk setine hızlı başlayan ekip, ay yıldızlılar oldu. Baturalp Burak Güngör ve Doğan Turgay ile üst üste sayılar üreten Türk Milli Takımı, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Metin Toy ve Emre Batur’un etkili oyunuyla ikinci teknik molayı da 16-14 önde tamamlayan Türkiye, baştan sona önde götürdüğü ilk seti 26-24 aldı: 1-0.

İkinci sette özellikle file önünde daha dikkatli mücadele eden Küba, rakibinin de hatalarından faydalanarak ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. İkinci teknik molada farkı 8 sayıya kadar (8-16) çıkaran Küba, aradaki farkı koruyarak ikinci seti 25-19 aldı ve setlerde beraberliği yakaladı: 1-1.

3. set oldukça çekişmeli geçti. İlk dakikalarda istediği oyunu sahaya yansıtabilen ay yıldızlılar, birinci teknik molaya 8-5 önde girmeyi başardı. File önünde Cepeda ve Jimenez ile Türkiye’nin hücumlarına karşılık veren Küba, üst üste bulduğu sayılarla durumu 9-9’a taşıdı. Bu dakikadan sonra toparlanan Milli Takım, taraftar desteğiyle üst üste ürettiği sayılarla ikinci teknik molaya 4 sayı farkla 16-14 önde girdi. Rakibinin sayı üretmesine izin vermeyen, karşılığında ise 6 sayı üreten Türkiye, aradaki farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 22-14. Son bölümde farkı korumayı başaran ay yıldızlılar 3. seti 25-20 alarak skoru 2-1’e taşıdı.

Karşılaşmanın 4. setinde üstün taraf Küba oldu. Setin başından itibaren rakibine oranla daha etkili olan Küba, birinci teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Seti 25-21 üstün bitiren Küba, beraberliği yakaladı: 2-2.

Şampiyonun belirleneceği son sete, taraftarlarının büyük desteğiyle hızlı başlayan milliler, üst üste sayılar bularak durumu 4-0’a getirdi. 4-0’lık seri yakalayarak eşitliği sağlayan (4-4) Küba, oldukça çekişmeli geçen seti 16-14 aldı ve maçı 3-2 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Türkiye ise tarihinde ilk kez katıldığı organizasyonda ikinciliği elde etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen törende Küba’ya şampiyonluk, ay yıldızlılara ise ikincilik kupası verildi.

Bu arada Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri karşılaşmayı, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ile protokol tribününden takip etti. Salonu dolduran taraftarlar gibi protokol üyelerinin de karşılaşma boyunca oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Başa dön tuşu